Mattias en Yann na 2 maanden stage bij Ex Arte: “de komende weken wordt ons werk al geïmplementeerd”

Tijdens een stage markt botsten we op Mattias en Yann. Allebei aan het studeren op de Howest in Kortrijk. De twee NMCT studenten zochten een stageplaats en kozen voor Ex Arte. Samen met stagementor Oliver Van Camp zijn ze ondertussen halverwege. Tijd voor een update!

Wat houdt jullie stage opdracht in
bij Ex Arte?

Yann:Ex Arte behandelt alle soorten documenten en data die een bedrijf binnen komen en verlaten. Voor elk document dat binnen komt gaan wij de tekst binnen halen in ons systeem. Die tekst gaan we analyseren om te kijken welke persoonlijke data daar in zit. Eenmaal we die data uit het document gehaald hebben, steken we dat in de database van Mattias. Dan gaan we kijken in welke documenten die data nog voorkomt en gaan we relaties zoeken via machine learning.”

 

Wat is machine learning?

Mattias:Kort samengevat… als je iets gaat programmeren, dan ga je meestal sequentieel te werk. Je vertelt eigenlijk vooraf wat de computer moet doen in een specifiek soort situatie. Bij machine learning geef je maar enkele belangrijke elementen mee, en de computer zoekt dan zelf uit (via algoritmes) wat de uitkomst zou moeten zijn.

 

Bevalt het jullie hier?

Yann:Het is leuk dat ons werk meteen wordt gebruikt in de bedrijfswereld. Ex Arte is volop bezig met de bouw van een nieuwe versie van hun product te ontwikkelen. De bedoeling is dat we in de komende weken ons werk ook in het product gaan integreren en dit verder gaan uitbreiden.”

 

Mattias:Ik tekende onlangs voor de Kick-Start Academy van Ad Ultima Group, dus in september ga ik hier voltijds aan de slag!

 

Interesse in een job of stage bij Ex Arte?
Neem een kijkje op de job pagina
of bezoek de Careers site van onze groep.
Deel op Twitter Deel op LinkedIN