Volg de evoluties in document management

Blijf permanent op de hoogte van de laatste nieuwtjes over document management, en volg hoe wij de wereld bevrijden van vertragende documentenstromen.

Mattias en Yann na 2 maanden stage bij Ex Arte: “de komende weken wordt ons werk al geïmplementeerd”

Tijdens een stage markt botsten we op Mattias en Yann. Allebei aan het studeren op de Howest in Kortrijk. De twee NMCT studenten zochten een stageplaats en kozen voor Ex Arte. Samen met stagementor Oliver Van Camp zijn ze ondertussen halverwege. Tijd voor een update!


Lees meer

Digitale samenwerking: 3 redenen waarom uw organisatie de boot niet mag missen

De onheilsberichten over digitale disruptie die zo nu en dan opduiken maken menig IT manager of CTO nerveus. De voordelen van digitale transformatie zijn inmiddels zo moeilijk te negeren dat heel wat mensen uit de C-suite zich wel eens afvragen waarom hun organisatie nog niet digitaal is gegaan. Maar verandering is nu eenmaal ongemakkelijk. Vaak staan zo veel obstakels in de weg dat we het einddoel niet meer zien.


Lees meer

Zorg voor dat extra sprankeltje vuur dat ze bij anderen niet vinden

Hoe zet u de klant écht centraal? Een bijzondere gast op onze Ex Arte Doordenkdag was Mark Stuyt, CEO bij Neural Impact. Hij kwam helemaal overgevlogen vanuit Canada om ons te overtuigen dat customer centricity essentieel is in het sales- en marketingproces. Spreek de taal van de klant, speel in op hun emoties en zorg voor dat extra sprankeltje vuur dat ze bij de concurrentie niet vinden. Het enthousiasme van Mark werkte aanstekelijk en zette aan tot nadenken.


Lees meer

De Ex Arte doordenkdag 2017 in een notendop

Ex Arte bestaat tien jaar en daarom wilden we onze trouwe klanten in de figuurlijke bloemetjes zetten. Dat deden we door hen een interessante mix van sprekers aan te bieden die het thema "de klant" centraal plaatsten in hun presentatie. Het resultaat was een inspirerende namiddag die iedereen aan het denken heeft gezet. Er werd ook heel wat bijgepraat onder het nuttigen van een hapje of een drankje.


Lees meer

Moeten bonnetjes nu echt nog ‘in papieren’ versie worden bijgehouden?

Wanneer u als zelfstandige kosten fiscaal in mindering wil brengen of u als werknemer beroepsmatige zelf betaalde uitgaven wil terugvorderen van uw werkgever, zult u noodgedwongen een bewijsstuk moeten kunnen voorleggen.


Lees meer

Mag papierloos werken voor nog meer tijdverlies zorgen?

Vroeg of laat digitaliseert ook uw bedrijf zijn administratie. Als u factureert aan overheden moet dat sinds dit jaar sowieso digitaal volgens het zogenaamde PEPPOL-formaat. Steeds meer klanten en leveranciers hebben u vermoedelijk al gevraagd om hun contracten, bestelbons, offertes, facturen of verzendnota's digitaal te mogen krijgen of versturen.


Lees meer

Laat je niet inhalen door digitalisering

Bjorn Cumps ging op onze Doordenkdag dieper in op digitalisering in de financiële sector en gaf ons daarbij vier belangrijke lessen mee die ook in andere sectoren van toepassing zijn.


Lees meer

Vier tips om te digitaliseren op het tempo van uw bedrijf

Hoe verloopt dat nu eigenlijk, zo’n digitale transformatie van een bedrijf? Op onze doordenkdag van 27 oktober jongstleden vertelden vier panelleden hoe dat binnen hun bedrijf in zijn werk ging. Onze ervaringsdeskundigen geven graag hun persoonlijk advies om uw transformatieproject zo goed mogelijk te laten verlopen.


Lees meer

Groeien dankzij een betere klantenservice

"Als u nu geen actie onderneemt om het uw klanten gemakkelijker te maken, zullen ze op zoek gaan naar een concurrent die hen wel een betere service biedt."


Lees meer

Interview met An Vander Aa in The Record

In het herfstnummer van de Record vertelt An hoe Ex Arte haar klanten helpt om hun processen te optimaliseren.


Lees meer

Ryhove kiest resoluut voor digitalisatie

Maatwerkbedrijf Ryhove vzw biedt passende en blijvende tewerkstelling aan personen met een arbeidshandicap uit de regio Gent.


Lees meer

De digitale toekomst doordacht

Bij Ex Arte nemen we de strijd op tegen de bureaucratie en inefficiëntie binnen organisaties. Op onze doordenkdag op 22 oktober gingen we met onze klanten op zoek naar de waarde van bevrijde document flows binnen hun business. De conclusie was duidelijk: de echte waarde van digitaal document management ligt niet in de verwerking van leveranciersfacturen, maar in een Ex Arte applicatie op maat van de organisatie.


Lees meer

Is mijn digitale handtekening rechtsgeldig?

Ex Arte werkt al een hele tijd samen met DocuSign voor het digitaal ondertekenen van uw documenten. Gedaan met omslachtige aangetekende zendingen en soms weken wachten op de juiste papieren. Met DocuSign weet u zeker dat uw transacties snel, efficiënt, veilig én rechtsgeldig zijn.


Lees meer

De Boer gaat live met Ex Arte

De Boer, mondiale producent van totaaloplossingen voor daken, uit het Belgische Schoten, stapte vorige week de digitale wereld binnen met de Ex Arte Document Management oplossing en ziet als eerste stap zijn purchase-to-pay proces geoptimaliseerd dankzij de integratie met Microsoft Dynamics NAV. Met dank aan het projectteam van De Boer, iFacto en Ex Arte.

Web based Work Item List (‘WIL’)

Indien u onderweg ook de mogelijkheid zou willen om documenten in te kijken en goed te keuren, dan biedt de nieuwe versie van de Work Item List of kortweg ‘WIL’ een oplossing voor u. De nieuwe WIL is namelijk volledig web based en laat u toe om via een tablet aan de slag te gaan met uw goed te keuren documenten.


Lees meer

Spreek de taal van de overheid met PEPPOL, dankzij het Ex Arte e-Platform

Zoals u wellicht weet, aanvaardt de Vlaamse overheid sinds kort alleen nog e-facturen. Om alles in goede banen te leiden, ontvangen ze die digitale facturen via het Mercuriusplatform. Dit platform zorgt ervoor dat elke factuur in een digitaal formaat aan de juiste overheidsdienst wordt bezorgd.


Lees meer

De cloud heeft geen geheimen meer voor u?

Overal gaat het over de cloud, maar wat is de cloud precies en zorgt het voor echte voordelen? Is het tijd om over te schakelen naar de cloud of wachten we nog even af? Dirk Laurijssen, Cloud Integrator bij Altogee, is ervan overtuigd dat je ooit voor de cloud moet kiezen. Op onze Doordenkdag nam Dirk ons mee in het wel maar ook in het wee ervan.


Lees meer

Digitaliseren? Vanheede denkt eerst aan de klant

Vanheede Environment Group verwerkt elk jaar meer dan 800.000 ton afval. Daarmee zijn ze het grootste afvalverwerkende bedrijf in België. Vanheede is wat men noemt een early adopter als het op digitalisering aankomt. In de jaren tachtig pionierden ze met digitale facturatie, in de jaren 90 kwam daar een ERP-systeem bij. Al in 2006 introduceerden ze boordcomputers die in de cloud werkten en in 2014 ontwierpen ze een eigen klantenportaal myVanheede. Digitaliseren is voor Vanheede dus een langlopend traject en geen plotse ‘transformatie’.


Lees meer

Bay State Milling kiest Ex Arte als partner voor strategisch documentmanagement

Ex Arte tekende met het familiebedrijf een overeenkomst voor een strategisch partnership. Bay State Milling is al sinds 1899 trotse leverancier van verschillende soorten hoogwaardige bloem en granen. Het bedrijf met hoofdkantoor in Quincy, Massachusetts heeft een tiental vestigingen in de Verenigde Staten en wil zijn nalatenschap verder uitbouwen.


Lees meer

Ex Arte steunt het Brusselse plateoteam ter ere van ons 10-jarig bestaan

Om het 10-jarig bestaan van Ex Arte onder de aandacht te brengen, moésten we iets speciaals vinden. En dat vonden we! Ons Ex Arte dino logo bracht ons op een idee…


Lees meer

Uw facturen zien er binnenkort anders uit

Neemt u dit jaar afscheid van de klassieke papieren factuur? Als het van de overheid afhangt wel...


Lees meer

Nieuwe e-Platform vereenvoudigt elektronische uitwisseling van documenten

De doordenkdag van Ex Arte was het ideale moment om ons gloednieuwe e-Platform voor te stellen. Via het platform kunnen klanten en leveranciers veel eenvoudiger elektronische documenten uitwisselen. Daarmee gaat Ex Arte in op de vraag van klanten en leveranciers die steeds vaker op digitale wijze hun documenten willen uitwisselen.


Lees meer

Maak komaf met onkostennota’s

Is er bij u op kantoor een uniform systeem om onkosten door te geven? Weegt de administratielast vaak niet op tegen de som die u terug moet krijgen? Hoeveel geld zou er in uw bedrijf jaarlijks verloren gaan door slecht gedocumenteerde nota’s? Wij maken van het doorgeven van onkosten kinderspel met onze nieuwe Expense Note App.


Lees meer

DoorDenkDag 2016: doordenken over digitale transformatie

Bedrijven efficiënter laten werken, daar draait het bij Ex Arte om. Een goed uitgekiende digitale strategie is daarbij steeds belangrijker. Tijdens onze voorbije Doordenkdag gingen we met onze klanten in gesprek. Waar staan we in het digitale proces en waar gaan we naartoe? Na een intense namiddag doordenken kwamen we tot de conclusie dat de eerste stap is gezet en er nog veel werk op de plank ligt.


Lees meer

Kom op 27 oktober naar de 2e Ex Arte Doordenkdag

Van nature uit blijft Ex Arte sterk begaan met jouw digitale transformatie. Daarom willen we je op onze klantendag dit jaar graag trakteren op een interessante cocktail van meningen en ervaringen rond de bredere implementatie van een digitale strategie. Vooral de financiële afdeling staat dit jaar in de kijker als belangrijke spilfiguur binnen deze transformatie. Kom luisteren, netwerken, meningen delen en genieten zoals 70 van jouw collega’s vorig jaar ook deden !


Lees meer

Ex Arte klant Van Moer dingt mee naar de ‘Best Finance Team of The Year’ award

Het award-event voor “Best Finance Team van het Jaar” op 4 februari 2016 is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker in de Belgische financiële wereld. Ook het finance team van onze klant Van Moer Logistics gooit zich vol overtuiging in de strijd.


Lees meer

Bezoek onze stand op Convergence 2015 in Barcelona

Ex Arte neemt ook dit jaar deel aan het event Convergence 2015 Europe dat plaats vindt in Barcelona van 30 november tot en met 2 december.


Lees meer

Ex Arte: durven doordenken in documentenbeheer

Ook met een klassiek document management systeem is het vaak nog een hele opgave om voor elke gebruiker in een organisatie, het juiste document op het juiste moment tevoorschijn te halen. De ontwikkelaars van Ex Arte pakken dit probleem eigenzinnig aan: door documenten procesmatig te integreren over alle afdelingen en alle applicaties heen.


Lees meer

Ex Arte signs digitally …

Vanaf de Ex Arte documentenlijst binnen uw applicatie (Microsoft Dynamics ERP of CRM), kunt u het proces voor het digitaal en rechtsgeldig ondertekenen van een specifiek document starten.


Lees meer